Migratie projecten: Servermigraties

formulier

Een servermigratie is het upgraden van de Windows Server versie, bijvoorbeeld een migratie van Windows Server 2008 naar Windows Server 2012. Maar het kan ook een verhuizing zijn van de lokale server (bij de klant draaiende) naar datacenter (Private Cloud).

 

Een gedegen planning is vereist om het migratieproces voorspoedig te laten verlopen en de overlast te beperken. Duidelijke communicatie met de opdrachtgevers en de gebruikers is essentieel, naast het inzetten van de juiste kennis en het toepassen van ervaring opgedaan uit eerdere projecten. Een servermigratie is voor elke klant uniek. Samen met de opdrachtgever bespreekt Jobfinity de beste methode en het toe te passen proces.

 

In hoofdlijnen bestaat een migratie proces uit 4 onderdelen:

1. Onderzoeken

Tijdens de onderzoeksfase starten we met een onderzoek om te bepalen welke applicaties en workloads er binnen de organisatie nu nog op Windows Server versie XX draaien.

2. Beoordelen

Wanneer alle systemen en applicaties in kaart zijn gebracht, catalogiseren we deze op basis van type, onmisbaarheid, complexiteit en risico. Om vervolgens de workloads, applicaties en migraties te prioriteren.

Stap 3. Kiezen

Samen met de klant bepalen we een toekomstbestendig platform. De keuze voor een nieuw serverpark of cloud-opties (bijv. public of hybrid cloud) hangt af van de specifieke wensen en eisen van de klant, welke we samen in kaart brengen.

Stap 4. Migreren

Wanneer de keuze voor het platform helder is, kan er een "Go" worden gegeven voor de migratie.

Voorbeelden Servermigraties

Enkele voorbeelden van servermigraties die Jobfinity succesvol heeft uitgevoerd zijn:

  • Lokaal naar datacenter (Private Cloud);
  • Company owned-to-Cloud;
  • MS Exchange naar Office365;
  • Windows Server 2003/2008 naar 2012;
  • etc.

Meer informatie over Server migraties?

Heeft u een specifieke vraag over een server migratie, of wilt u vrijblijvend geïnformeerd worden door één van onze medewerkers? Neem contact op via 020-7370695 of via het contactformulier.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op.
Marcel Goezinne
Marcel Goezinne
[email protected]
06 - 102 28 606

Contactformulier

Vragen of opmerkingen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Onze ICT professionals werken o.a. bij

Albelli
Landsmeer
Siso
PON
Den Bosch
Hogeschool Leiden
prorail
Quantore