MCSA - Microsoft Certified Solutions Associate

Behaal je MCSA certificering bij JobfinityWil je snel carrière maken in de ICT, je MCSA certificering behalen en overige Microsoft opleidingen volgen die je verder helpen in je carrière? Kies dan voor Jobfinity Detachering! Jobfinity heeft leuke, uitdagende projecten voor gemotiveerde ICT'ers die graag door willen groeien binnen de ICT!

IT Professionals in dienst bij Jobfinity studeren kosteloos. Elke medewerker stelt samen met een coach o.a. een  ICT opleidingstraject op, om de beoogde ICT certificaten te behalen. Studeren kan middels klassikale lessen, via e-learning, zelfstudie, etc. Kom snel langs bij Jobfinity IT Detachering om de mogelijkheden te bespreken.

Microsoft MCSA nieuwsupdate

De certificeringen MCSA Windows Server 2012 en MCSA SQL Server 2012 kennen vanaf nu een 'keuze examen'. Microsoft heeft hiervoor gekozen zodat u de mogelijkheid krijgt om een examen te kiezen welke dichter bij uw huidige kennis ligt en/of meer raakvlakken heeft met uw dagelijkse werkzaamheden.

Microsoft lanceert nieuw certificeringsprogramma

MCSA heeft een andere benaming gekregen, MCSA staat nu niet meer voor Microsoft Certified System Administrator, maar voor Microsoft Certified Solutions Associate. Belangrijk te weten is dat MCITP komt te vervallen, het is dus niet mogelijk om MCITP Windows Server 2012 te worden.

MS Certified Solutions Associate (MCSA)

MCSA is geschikt voor zowel nieuwkomers in de IT als voor senior support engineers, werkplekbeheerders en systeembeheerders. Een IT Professional met een MCSA certificering heeft een gedegen kennis van Windows Server. De MCSA certificering is de basis certificering van elke IT Professional. De MCSA certificering is ook belangrijk voor het behalen van de Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE). Er zijn verschillende MCSA certificeringen beschikbaar, die hieronder worden besproken. Dit zijn:

  1. MCSA Windows Server 2012
  2. MCSA Windows Server 2008
  3. MCSA Windows 8
  4. MCSA Windows 7

1. MCSA Windows Server 2012

Onderstaand vind je de bijbehorende exameneisen om de MCSA Windows Server 2012 certificering te behalen.

2. MCSA Windows Server 2008

Hieronder lees je de examen die je moet halen om de MCSA Windows Server 2008 certificering te behalen.

Upgrade naar MCSA Windows Server 2012

Ben je MCSA Windows Server 2008 gecertificeerd, dan kun je met het behalen van het onderstaande 70-417 examen upgraden naar de MCSA Windows Server 2012 certificering.
Note: Om de upgrade volledig te maken dien je te beschikken over een MCSA Windows Server 2008 of een van de volgende certificeringen: MCITP: Lync Server Administrator MCITP: Virtualization Administrator MCITP: SharePoint Administrator MCITP: Enterprise Messaging Administrator of MCITP: Enterprise Desktop Administrator.

3. MCSA Windows 8

Hieronder lees je de examen die de IT Professional moet halen om de MCSA Windows 8 certificering te behalen.

4. MCSA Windows 7

Hieronder lees je de examen die je moet halen om de MCSA Windows 7 certificering te behalen. Leuk om te weten is dat wanneer de IT-Professional de MCSA: Windows 7 certificering haalt, deze tot en met 31 Januari 2014 automatisch ook de MCTS: Windows 7, Configuration krijgt, en tevens ook de certificering voor MCITP: Enterprise Desktop Administrator (examens 680 en 686) of voor MCTIP: Enterprise Desktop Support Technician (examens 680 and 685) krijgt.

Upgrade naar MCSA Windows 8

Ben je MCSA Windows 7 gecertificeerd, dan kun je met het behalen van het onderstaande 70-689 examen upgraden naar de MCSA Windows 8 certificering.
  • 70-689: Upgrading Your Skills to MCSA: Windows 8
Note: Om de upgrade volledig te maken dien je te beschikken over een MCSA Windows 7 certificering of een van de volgende certificeringen: MCITP: Enterprise Desktop Administrator of MCITP: Enterprise Desktop Support Technician.

MCSA certificering

De MCSA certificering is voor IT professionals die bestaande systeem- en netwerkomgevingen gebaseerd op Microsoft Windows platforms willen kunnen beheren, implementeren en troubleshooten. IT Professionals met een MCSA certificering tonen aan dat zij over voldoende vaardigheden beschikken om op Microsoft Windows 7/8 en/of Microsoft Server 2008/2012 gebaseerde omgevingen te beheren. 

Meer informatie?

Laat je terug bellen, of neem direct contact met ons op via 075-7400100 of per e-mail via [email protected] Jobfinity IT Detachering bespreek graag de mogelijkheden met jou!